Tähän kakkuun sain idean Kinuskissalta,
minun teki mieli koettaa jotain aivan uudenlaista ja aina ennen olenkin käyttänyt "uunittomien" kakkujen tekoon liivatetta. Myöskään tämän kaltaista pohja-reunusyhdistelmää en ole kakuille ennen kokeillut.

Tässä kakussa siis ei ole liivatetta lainkaan vaan kakun täytteen koostumus on saatu aikaan hyytelösokeri Multilla. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

Näin jälkikäteen pohdittuani kakkua ja sen makua, voin itse sekä vieraani varmasti todeta kakun olevan erittäin hyvää. Oma mielipiteeni tosin on, että kakku oli aika imelää ja imelämpää siitä teki vielä varmasti se, että "kuorrutin" kakun kokonaan marjoilla ja hyytelösokeri Multilla. Jos oikein ymmärsin, Kinuskikissa käytti päälliseen hyytelösokeria minua vähemmän. Toisena seikkana Domino mansikkatäytekeksit. Itse vaihtaisin ne ensi kerralla ehkä tavalliseen Dominon täytekeksiin, sillä itse en pitänyt voimakkaasti puskevasta mansikan mausta. Mutta kommentoikaa toki ja kertokaa itse vinkkejä sekä mahdollisuuksia!

 

OHJE;

Pohja:
350 g dominokeksejä mansikkatäytteellä
100 g margariinia

Täyte:
3 dl kuohukermaa
1 ½ dl Multi-hyytelösokeria
2 prk (á 200 g) kuningatar-rahkaa (Valio)

Pinnalle:
200 g mustikoita
50 g vadelmia
1 dl Multi-hyytelösokeria
1 dl vettä

 

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Murskaa dominot täytteineen tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon dominomurska. Painele muruseos vuoan pohjalle ja n. 5 cm matkalta reunoille.

Vatkaa 2 dl kuohukermaa vaahdoksi.

Mittaa hyytelösokeri ja loput (1 dl) kuohukermasta kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 2 minuuttia.

Sekoita kermahyytelö rahkan joukkoon. Yhdistä rahkaseos ja kermavaahto keskenään.

Kaada täyte vuokaan. Anna kakun seistä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Kaada marjat kakun päälle. Mittaa hyytelösokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lusikoi kiille marjojen päälle.