Tätä kebab-reseptiä lähdettiin miehen kanssa kokeilemaan ollessamme Go Fat Go-kuurilla tammikuussa.
Ihan täysin kaiken taiteen sääntöjen mukaanhan tuo kebab ei kuitenkaan kyseistä ruokavaliota noudattanut, sillä massassa käytettiin perunajauhoja.


OHJE;

800g Naudan paistijauhelihaa
20ml aromisuolaa
20ml mustapippuria rouhittuna
Muita mausteita maun mukaan (juustokumina, tulisuutta)
3rkl perunajauhoja
 

Vaivaa jauhelihaa esimerkiksi tehosekoittimessa, itse käytimme taikinakoukkuja.

Sekoita mausteet ja perunajauho vähäiseen vesimäärään. Niin, että mausteista, perunajauhosta ja vedestä syntyy tahna

Vaivaa hetki lihaa yksin ja ala sitten pikkuhiljaa ohuena nauhana lisäämään mauste-perunajauhotahnaa.
Jatka vaivaamista n. 15-20min.

Jaa valmis taikina kahteen yhtäsuureen osaan.
Vaivaa kumpaakin taikinapalaa hetki vielä käsin, muotoile sen jälkeen kahdeksi tiukaksi pötköksi.

Rullaa tiukasti pötköjen ympärille foliota kahden kerroksen verran.
Pistele rullien alapuolelle muutama reikä joko haarukalla tai veitsellä.
Näin paistamisen aikana rasva pääsee valumaan pois.

Laita rullat uunin ritilälle ja ritilän alle uuniin syvä uunipelti jossa on vettä.
Paista n. 110 asteessa 3,5h.

Parhaiten ohuita lastuja saat kun pakastat kebabrullat paistamisen jälkeen
ja annat sulaa sen verran, että ovat vielä hieman kohmeessa. Tämän jälkeen vain esimerkiksi juustohöylällä vuolet kebabista lastuja.

 

Tarjoile uuniperunoiden tai ranskalaisten sekä vihreän salaatin kera!