23 vuotias sairauslomalla oleva lähihoitaja täällä aloittelee kirjoittamista. Lähes täydellinen liikuntakielto ollut pään vaivana jo seitsemän viikkoa joten pakko ollut jotain sijaistoimintaa keksiä. Ainahan minä olen leipomista ja ruuanlaittoa rakastanut, mutta työkiireet ja liikuntaharrastukset ovat pahasti jättäneet tämän leipomisharrastuksen taka-alalle. Mieheni tykkää enemmän kokata joten minä hoidan meillä leipomispuolen.

Kuten blogini esittelyssä kerroin, lainaan reseptejä niin Kinuskikissalta kuin Hellapoliisiltakin, mutta koetan kehitellä muuntelemalla jo olemassa olevia reseptejä omanlaisiksi, uusiksi makumatkoiksi. Leipomiseni on aina ollut ja on edelleenkin ohjeiden varassa leipomista, ehkä joskus minäkin löydän sen äitini taidon leipoa ilman ohjekirjaa.

Marmorittaren keksin tuosta noin vain, viitaten vähäisesti omaan nimeeni ja mieleeni juolahtaneesta Marmorikakusta jota mieleni tekisi joskus kokeilla. Sotkee kätensä taas tulee siitä tunteesta ja fiiliksestä mikä tulee kun laittaa kätensä pullataikina-astiaan ja alkaa vaivata taikinaa. Se tunne kun taikinasta tulee koostumukseltaan täydellinen ja kohotuksen jälkeen saa muotoilla taikinasta haluamansa mallisia kappaleita. Tällainen fiilis minulle tuli viimeksi kun ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä espanjalaisia piirakoita Kinuskikissan tapaan reilusti ohjetta muokaten, sillä lähikaupasta ei löytynyt läheskään kaikkia tarvittavia aineita. Tämän taikinan koostumus tuntui erityisen hyvältä ja sitä oli helppo leipoa. Eipä mennyt aikaakaan kun seuraavana päivänä jo leivoin nämä piiraset oikean ohjeen mukaan seuraavana iltana. Parempiin suihin katosivat hyvin äkkiä vieraiden käytyä kahvilla.

Pikkuhiljaa alan tänne ohjeita ja fiiliksiä keräilemään. Jahka joskus tästä töihin pääsen, voi olla, että hiljaisempaa on. Koetan kuitenkin aika-ajoin täällä pipahtaa.

Tervetuloa tutkimaan ja kommentoimaan! Kokeilkaa rohkeasti ja antakaa taitavammat sekä kokeneemmat neuvoja, vinkkejä, mitä vain miten voin oppia lisää :)
Vuodatuksen käyttäjänä olen uusi, joten saa nähdä saako mitään kaunista blogista aikaan. Taisihan niitä olla valmiita pohjia joita ottaa käyttöön? Siirrynpä niitä tutkailemaan!!