noin 24 kappaletta

Tässä hyvä perusohje sämpylöitä varten,
leivonnassa käytin Myllärin Kokojyväpitoista Sämpyläjauhoseosta.

OHJE;

5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1 rkl sokeria tai siirappia
½ rkl suolaa
½ dl öljyä
10-12 dl Myllärin Sämpyläjauhoseosta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää mausteet.
Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustuksen loppusuoralla.
Jätä taikina tavallista pullataikinaa pehmeämmäksi.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi muovin tai liinan alla.

Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä. Silikonialustan huomasin olevan tässä oivallinen apuväline.
Kohota sämpylöitä ennen paistamista liinan alla hyvin peitettynä. Kostuta vedelle juuri ennen paistamista.
Kostutetut sämpylät voit koristella esimerkiksi kaurahiutaleilla tai seesaminsiemenillä.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.