Aamutuimaan syntyy ruisleipä taikina,
parhaillaan taikina saa kohota rauhassa. Valmiista ruisleipäaineksesta (Myllärin) tehty ruisleipätaikina tulee kohottaa 60-80min,
jonka jälkeen päästään leivontapuuhiin. Valmiita palasia kototetaan vielä n. 40min ennen paistamista.

 

OHJE;

9dl vettä
25g hiivaa
16,5dl Myllärin Ruisleipäaines

Liuota hiiva lämpimään veteen. Vaivaa Myllärin Ruisleipäaines veden kanssa pehmeäksi taikinaksi. Pehmeämmäksi kuin pullataikina.
Kääri taikinakulhon ylle tiukasti kelmua, halutessasi voit laittaa myös liinan tiukasti kulhon päälle ja kohota taikinaa lämpimässä paikassa 60-80min.

Jaa kohonnut taikina n. 100g:n paloihin - ruispalasia tulee noin 18kpl - pyörittele ja taputtele palaset pyöreiksi tai kulmikkaiksi leipäsiksi hyvin jauhotetulla pöydällä! Taikina tarttuu hyvin herkästi kiinni.

Nostele ruispalaset uunipellille, pistele palaset haarukalla ja kohota lämpimässä paikassa liinalla tai muovilla peitettynä noin 40min.

Kostuta leipien pinnat juuri ennen paistoa vedellä. Paista ruispalaset 250 asteessa noin 25minuuttia.