Fazerin sinisen suklaakakun ohjeen sain mieheni siskolta, joka tarjosi sitä kahvipöydässä vieraillessamme hänen luonaan. Hän vastaavasti oli ohjeen löytänyt jonkun kirjoittajan blogista.

Kakku vei luonnollisesti suklaan ystävänä sydämeni heti ja nyt monen kuukauden tauon jälkeen on aika kokeila kakun tekoa itse. En ole paljoa kuivakakkuja tehnyt joten jännityksellä odotan mitä uunista tulee ja saanko kakun vuoasta irti ehjänä. Muistan äitini joskus sanoneen kuinka hän inhoaa etenkin suklaakakkujen tekoa kun ei ole niitä ehjänä vuoasta saanut. Liekkö tämä siirtynyt minulle sitten ;)

 

 

Tarveaineet:

200 g voita/margariinia

2 dl sokeria

3 huoneenlämpöistä kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

3 rkl van houten kaakaota

0,5 dl maitoa

100 g Fazerin sinistä suklaata

 

 

Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan, kananmunat vatkataan yksitellen joukkoon.

Kuivat aineet sekaisin keskenään ja sekaisin taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Tässä vaiheessa taikinaa EI saa vaivata, vain varovaista sekoittelua!

Sininen suklaa paloitellaan saksilla suurehkoiksi paloiksi ja sekoitetaan taikinaan.

Paistetaan voidellussa ja jauhotetussa rengasvuoassa 175 astetta noin 45 minuuttia - 1 tunti.

Jemmataan jääkaappiin muutamaksi päiväksi peitettynä ja sitten nautitaan.